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italiano torte e dessert

Pan brioche al cioccolato bianco

ENGLISH   ESPAÑOL

Ho sfornata la mia ultima dolcezza. Fra qualche giorno cambio cucina e vi inviterò’ tutti nella mia casa italiana 🙂 Non ho molto tempo ma una mezz’ora me la sono concessa: vi presento il pan brioche al cioccolato,  per iniziare dolcemente la vostra giornata.

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Ingredienti:

280 g di farina
130 g di burro a temperatura ambiente
80 g di cioccolato bianco
50 g di uvetta
50 g di zucchero
2 uova più’ un tuorlo
50 ml di latte tiepido
12 g di lievito di birra
50 g di mandorle a filetti
1 pizzico di sale

Sciogliete il lievito nel latte, grattugiate il cioccolato.
In una terrina versate la farina, le 2 uova il tuorlo, lo zucchero, il sale e mescolate. Aggiungete il lievito diluito e impastate per circa 10 minuti. Incorporate il burro a dadini e lavorate per altri 10 minuti. Ponete l’impasto in una terrina a lievitare per circa due ore (in luogo caldo).

Trascorso il tempo di riposo incorporate all’impasto il cioccolato, l’uvetta e meta’ delle mandorle a filetti, le altre tenetele da parte. Date una forma allungata all’impasto mettetelo in uno stampo da plumcake imburrato, coprite con un telo e fate riposare per un’ora.

IMG_2080IMG_2082Preriscaldate il forno a 180 C distribuite sulla superficie le mandorle messe da parte e infornate per 40 minuti.

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(ENGLISH)    WHITE-CHOCOLATE PAN BRIOCHE
I baked my last cake. We are moving  and in a few days I’ll invite you at my Italian home. I don’t have much time these days but I granted myself half a hour to relax: I present you  the white-chocolate pan brioche something sweet to start your day.

Ingredients

280 g of flour
130 g butter at room temperature
80 g white chocolate
50 g raisins
50 g of sugar
2 eggs yolk + 1 yolk
50 ml of warm milk
12 g of yeast
50 g of flaked almonds
1 pinch of salt
Dissolve the yeast in the milk and  grate the chocolate.
In a bowl, pour the flour, 2 eggs, the egg yolk, sugar, salt and stir. Add diluted yeast  and mix for about 10 minutes. Dice the butter and stir in, process for 10 minutes. Place the dough in a bowl and let rise for about two hours (in a warm place).

After the rest period incorporate the chocolate mixture, raisins and half  of the flaked almonds , keep the other half aside. Given an elongated shape to the dough and put it in a loaf pan with butter, cover with a cloth and let rest for an hour.
Preheat oven to 180 C distributed on the surface of the almonds set aside and bake for 40 minutes.

(ESPAÑOL)  PAN BRIOCHE DE CHOCOLATE BLANCO

He horneado mi ultima dulzura. Dentro de unos días voy a cambiar cocina y los invitaré todos en mi casa italiana 🙂 No tengo mucho tiempo pero media hora me la concedi’: les presento el pan brioche de chocolate,  para empezar el día dulcemente.

280 g de harina
130 g de mantequilla a temperatura ambiente
80 g de chocolate blanco
50 g de pasas de uva
50 g de azúcar
2 huevos mas 1 Yema
50 ml de leche tibia
12 g de levadura
50 g de almendras repeladas cortadas
1 pizca de sal

Disolver la levadura en la leche, y rallar el chocolate.
En una fuente poner la harina, 2 huevos, la yema de huevo, el azúcar, la sal y mesclarlos. Añadir la levadura diluida y mezclar durante aproximadamente 10 minutos. Agregar la mantequilla, cortada en cubitos y amasar durante 10 minutos. Colocar la masa en una fuente a liudar dos horas.

Después de las dos horas incorporar la mezcla de chocolate, pasas y la mitad de las almendras en tiras.  Poner la masa en un molde para plumcake  emantequillado, cubrir y dejar reposar durante una hora.
Precalentar el horno a 180 C distribuir en la superficie las almendras reservadas y hornear durante 40 minutos.

Di relaxingcooking

I’m a psicologist with the passion for cooking. Through my work, through some experience as educator and giving cooking lessons I have learned that over time that making something delicious to share with others provides a boost of confidence, that the simple act of cooking is good for your MIND. Let’s turn our kitchen into an oasis of positive emotions!

My blog is a space where we can share thoughts, ideas, recipes. Life stories and experiences.
Born out of passion and pleasure to learn, to discover and experience new things.

24 risposte su “Pan brioche al cioccolato bianco”

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